Portugalský rybí hrnec
44 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
 - 1kilogramOkouník mořský
 - 1lžičkaSůl
 - 1kusPaprika červená
 - 1kusPaprika zelená
 - 4kusyRajčata
 - 2kusyCeler řapíkatý
 - 130gramůBrambory
 - 2lžíceOlej olivový
 - 1lžičkaPepř černý mletý
 - 1lžícePaprika mletá sladká
 - 2kusyBobkový list
 - 1kusPetržel - nať
 - 100gramůŠunka dušená
 - 3stroužkyČesnek
 - 0,25litrVíno bílé
 - 0,5kusCitrony
 - 0,5litrVývar rybí
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
11 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Rybu nakrájíme na větší kousky, pokapeme citrónovou šťávou a osolíme. Oloupeme a nakrájíme na kolečka cibuli, česnek oloupeme a prolisujeme. Papriku očistíme, vyjmeme semínka a nakrájíme na kroužky. Rajčata a celer omyjeme a obojí nakrájíme na plátky, brambory oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky.
 - 2Nákypovou formu vhodnou do mikrovlnné trouby vytřeme olejem a vyložíme částí brambor. Postupně vrstvíme cibuli, rajčata, rybu, papriku a celer. Okořeníme, osolíme a pokračujeme stejným způsobem ve vrstvení.
 - 3Ve vývaru rozmícháme česnek, víno a nalijeme ho do nákypu, navrch položíme bobkový list a plátky šunky.
 - 4Formu dáme do mikrovlnné trouby a pečeme při 600 W a 220°C asi 8 minut, při 360 W asi 26 minut.
 - 5Hotový nákyp posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme ve formě.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.