Pot-au-feu
145 min.

Ingredience
- 240gramůMrkev kořen
- 2500gramůTelecí koleno
- 120gramůCibule
- 3gramyHřebíček
- 150gramůPórek
- 300gramůKedlubna
- 6gramůTymián čerstvý
- 3kusyBobkový list
- 10gramůPepř černý celý
- 1špetkaSůl
- 6gramůPetržel kudrnka
- 80gramůCeler - nať
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
518 kcal
Bílkoviny
82 g
Tuky
12 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Telecí koleno dáme vařit do 3 l vody. Vaříme 20 minut a odebíráme pěnu na povrchu.
- 2Oloupeme mrkev, kedlubny, cibuli a česnek. Cibuli a mrkev rozpůlíme, zapícháme do nich hřebíček.
- 3Pórky a celerovou nať omyjeme. Pórky nakrájíme na delší kusy a svážeme dohromady nití.
- 4Kedlubny rozpůlíme, bylinky svážeme do jednoho svazku.
- 5Kuličky pepře zabalíme do kousku plátna.
- 6Vše přidáme k vařícímu se masu a vaříme přiklopené 90 minut.
- 7Během varu odebíráme vyvařený tuk.
- 8Z uvařeného vývaru odstraníme plátno s pepřem, nitě u bylinek a pórků a hřebíček.
- 9Servírujeme na velkém talíři, maso položené na uvařené zelenině.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.