Propadlina
55 min.
Ingredience
- Na náplň
- 2kusyCukr vanilka
 - 2lžičkyPudinkový prášek - jahodový
 - 500gramůTvaroh tučný
 
 - Na plech
- 40gramůMáslo čerstvé
 - 2lžíceMouka pšeničná hrubá
 
 - Na těsto
- 170gramůCukr krupice
 - 250mililitrůVoda pitná
 - 170mililitrůOlej rostlinný
 - 3kusyVejce slepičí
 - 3lžíceKakao - prášek
 - 1kusKypřicí prášek do pečiva
 - 1lžičkaSoda jedlá
 - 270gramůMouka pšeničná hladká T 650
 
 
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
606 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
37 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
2 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Plech vymažeme máslem, vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 150 °C. Měkké tvarohy ušleháme s vanilkovým cukrem smíchaným s pudinkem, nejlépe ovocným. Těsto připravíme důkladným smícháním všech surovin (kypřicí prášek a sodu vmícháme naposledy). Těsto vlijeme na plech a náplní na něj tvoříme mřížku. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.