Provensálská polévka
25 min.

Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 200mililitrůOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 1kusBobkový list
- 5gramůTymián čerstvý
- 10gramůPetržel - nať
- 10gramůŠalvěj čerstvá
- 8stroužkůČesnek
- 200gramůVeka
- 30gramůPetržel kudrnka
- 5gramůPepř černý celý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
25 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
1 g
Cukr
75 mg
Postup přípravy
- 1Do hnce nalijeme vodu a přivedeme k varu. Přilijeme olivový olej, přidáme lžičku soli, pepř, celý česnek, bobkový list, tymián, petrželovou nať a šalvěj. Vaříme 15 minut. Polévku scedíme přes sítko.
- 2Do polévkové mísy položíme na dno plátky bílé veky, zasypeme posekanou petrželkou a zalijeme čistým vývarem.
- 3Tato polévka je velmi rychlá, svěží a ve Francii velmi oblíbená.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.