Provensálské vepřové s olivami
125 min.
Ingredience
- 200gramůHříbky čerstvé
 - 1kusCibule
 - 2kusyČesnek
 - 1kusPaprika zelená
 - 1kusPaprika červená
 - 2lžíceOlivy černé
 - 2lžíceOlivy zelené
 - 400gramůRajčata
 - 1lžíceLibeček
 - 1lžícePetržel - nať
 - 1lžíceMajoránka
 - 1lžičkaSůl
 - 0,5lžičkaPepř černý mletý
 - 1kusBobkový list
 - 1,4decilitryVíno červené
 - 0,6decilitrVoda pitná
 - 0,5lžíceMaizena - kukuřičný škrob
 - 3lžíceOlej slunečnicový
 - 1lžičkaProvensálské koření
 - 800gramůVepřové kotlety
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
24 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou kotletu bez kosti omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostky.
 - 2Očistíme a omyjeme hříbky a pokrájíme je na silnější plátky. Očištěnou cibuli s česnekem nakrájíme nadrobno. Omyté papriky rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Nakládané černé i zelené olivy scedíme. Rajčata omyjeme, spaříme horkou vodou a nakrájíme na kostičky. Omyjeme snítku libečku, petrželky a čerstvé majoránky. Bylinky svážeme.
 - 3Ve velké pánvi rozpálíme olej, maso orestujeme z každé strany dozlatova. Restujeme přibližně 1.5 minuty z každé strany, poté osolíme, opepříme, přidáme cibuli s česnekem, houby, papriku, bobkový list, svázané bylinky a promícháme. Smažíme vše za stálého míchání přibližně 3-5 minut, přimícháme rajčata a olivy. Přilijeme víno a pod pokličkou dusíme 90 minut.
 - 4V hrnečku s 0.6 dl vody rozmícháme 0.5 lžíce Maizeny. Když je maso měkké, připravený škrob za stálého míchání přilijeme k masu a vaříme asi 0.5-1 minutu do zhoustnutí. Podle chuti dosolíme a dochutíme pepřem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.