Pytlácký guláš
110 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí maso přední
- 500gramůJátra hovězí
- 1kilogramHouby čerstvé
- 2decilitryOlej olivový
- 5gramůBobkový list
- 5stroužkůČesnek
- 6kusůCibule
- 10gramůNové koření celé
- 10gramůMajoránka
- 1kusCitrony
- 10gramůKmín celý
- 5gramůPepř černý celý
- 20gramůZázvor mletý
- 30gramůKari koření
- 2kusyFeferony
- 2litryVývar z hovězích kostí
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 100gramůChléb konzumní
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 10gramůPetržel - nať
- 50gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
962 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
64 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
11 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Maso umyjeme, nakrájíme na kostky, dáme do mísy, přidáme bobkový list, nové koření, na kostky nakrájený česnek, majoránku, kmín, kari koření, na kolečka nakrájené feferonky, na kostky zázvor, pepř celý, zalijeme olejem, naskládáme na kolečka nakrájený citron, dobře promícháme a odložíme na celou noc na chladném místě odležet.
- 2V hrnci rozpálíme sádlo, přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, zprudka osmahneme, vysypeme houby, posypeme mletou paprikou, zamícháme, naskládáme naložené maso, zalijeme vývarem a pod poklici povaříme asi 30 minut. Játra umyjeme, nakrájíme na kostky, vložíme je do hrnce s masem a houbami a necháme zas vařit přibližně 20 minut. Do hrníčku na struhadle nastrouháme chléb, zalijeme trochou vývaru, aby se rozmočil. Na rozehřátou pánev nasypeme mouku, kterou nasucho vypražíme, přidáme sádlo, ještě chvilku osmažíme, vysypeme do guláše, aby se zahustil. Namočený chléb vymačkáme z vývaru a dáme ho do guláše. Povaříme 20 minut, nakonec posypeme nasekanou petrželkou, podle chuti dochutíme solí a mletým pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.