Raci s bylinkami
36 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyRak říční
- Na ozdobu
- Rybí várka
- 2litryVoda pitná
- 4decilitryOcet kvasný lihový
- 1,5lžíceSůl
- 6lžičekCukr krupice
- 20kusůPepř černý celý
- 20kusůNové koření celé
- 3kusyBobkový list
- 2lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
359 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
4 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
305 mg
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Raky dobře omyjeme pod tekoucí vodou. Připravíme rybí várku: do hrnce nalijeme 1 l vody, 4 dl octa, přidáme 1,5 lžíce soli, 6 lžiček cukru, 20 kuliček celého pepře, 20 kuliček nového koření, 3 bobkové listy a snítky kopru (4 lžíce). Vodu přivedme do varu a vaříme cca 8 minut. Kopr vyjmeme, postupně vkládáme do vroucí vody raky. Hrnec přikryjeme pokličkou, vaříme je 6 - 8 minut, až raci budou červení, hrnec odstavíme z plotny a raky necháme ve vodě vychladnout.
- 2Před podáváním omyjeme čerstvý kopr a petrželku kudrnku. Raky dáme na mísu, ozdobíme snítkami kopru, petrželky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.