Ragú připravované z volské oháňky
240 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyHovězí oháňka
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 1kusPórek
- 2špetkySůl
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej z pšeničných klíčků
- 1kusBobkový list
- 50gramůTymián čerstvý
- 4kusyJalovec
- 50gramůKoriandr čerstvý
- 1lžícePepř černý celý
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 500mililitrůVíno červené
- 4centilitryMartell cognac
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2013 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
41 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme cibuli a česnek a nasekáme nadrobno. Mrkev a petržel oškrábeme a pokrájíme nadrobno. Omyjeme pórek a odstraníme z něj kořínkovou a uvadlou zelenou část. Nakrájíme pórek na nudličky.
- 2Volskou oháňku omyjeme, osušíme a osolíme. V pekáči rozehřejeme máslo společně s olejem a na něm zprudka opečeme oháňky.
- 3K opečeným oháňkám vložíme nakrájenou mrkev, petržel a pórek, přidáme jalovec, koriandr, tymián, bobkový list, nasekanou cibuli, česnek a opékáme. Přidáme rajčatový protlak a mouku a znovu opečeme.
- 4Vlijeme polovinu množství vína, přivedeme k varu a ztlumíme teplotu ohně. Přikryjeme poklicí a dusíme 3 hodiny. Občas mícháme a přiléváme víno.
- 5Když se maso začne uvolňovat od kosti, vyjmeme je z pekáče.
- 6Prolisujeme šťávu přes síto a nakonec do ní vmícháme koňak a svaříme ji, aby zhoustla. Maso podáváme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.