Ragú z kuřete zvané Marengo
80 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyKuře
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 6kusůŠalotka
- 2stroužkyČesnek
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 4kusyRajčata
- 1kusBobkový list
- 250mililitrůVíno bílé
- 125mililitrůVývar drůbeží
- 50gramůOlivy zelené
- 4kusyBageta
- 4kusyVejce slepičí
- 20gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceOlej olivový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1016 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
40 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Jednotlivé porce osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
- 2Šalotku a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Očistíme žampiony, pokrájíme je na plátky. Ve vroucí vodě spaříme rajčata, oloupeme z nich slupku, rozkrojíme je na poloviny a odstraníme semínka. Dužninu pokrájíme na kostičky.
- 3V hluboké pánvi zahřejeme olej a máslo a na něm opečeme porce kuřete. Hotové porce potom vyjmeme a do pánve vložíme nakrájenou šalotku, česnek a žampiony. Dusíme, pak přidáme rajčata a bobkový list. Zalijeme bílým vínem a drůbežím vývarem. Počkáme, dokud nezačne vřít.
- 4Přidáme zpět kuře a přikryjeme poklicí. Dusíme kuřecí porce 40 minut a v závěru dušení k nim přidáme na plátky nakrájené olivy.
- 5Bagety nakrájíme na plátky a opečeme. Na pánvi uděláme 4 sázená vejce. Porce dušeného kuřete podáváme se sázenými vejci a bagetou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.