Rajčatový koláč s oreganem

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
950 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
66 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mouky, soli, másla a vejce rychle vypracujeme soudržné těsto. Těsto zabalíme do fólie necháme 30 minut odpočinout v chladničce. Troubu předehřejeme na 200 °C.
  • 2
    Na obložení dáme na máslo zesklovatět cibuli. Přimícháme na kostičky nakrájenou slaninu, opečeme a necháme vychladnout. Rajčata 30 minut spaříme ve vroucí vodě, sloupneme a nahrubo nasekáme. Smícháme s cibulovou směsí, osolíme a opepříme.
  • 3
    Z těsta vyválíme 4 kulaté pláty a vyložíme jimi 4 vymazané koláčové formy. Pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut.
  • 4
    Na koláče rozložíme cibulovou směs. Na zalití rozmícháme smetanu s vejci. Osolíme a opepříme. Oregano opláchneme, vodu setřepeme, lístky otrháme a nahrubo nasekáme. Přimícháme do vaječné smetany a koláče zalijeme. Pečeme dalších cca 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.