Rajská omáčka s hovězím masem

85 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
382 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
18 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
929 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso omyjeme, v hrnci zalijeme vodou, přidáme pepř, nové koření, bobkový list, sůl a vaříme, až je maso zcela měkké. V průběhu vaření podle potřeby přiléváme vodu tak, aby na konci zbyl přibližně litr vývaru.
  • 2
    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Když je maso uvařené, rozehřejeme v druhém hrnci máslo, osmažíme na něm nakrájenou cibuli, zalijeme ji vývarem z masa a vaříme, dokud nezměkne. Pak přimícháme protlak, kečup a perníkové koření. Omáčku zahustíme moukou, kterou jsme rozmíchali ve studené vodě, přivedeme ji za stálého míchání k varu a vaříme přibližně 10 minut. Omáčku ještě dochutíme pepřem a solí.
  • 3
    Maso naporcujeme na plátky, rozdělíme na servírovací talíře a zalijeme omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.