Rajská polévka
60 min.

Ingredience
- 1hrstPetržel - nať
- 4lžíceTuk rostlinný
- 600gramůHovězí oháňka
- 250mililitrůVíno červené
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 2kusyBobkový list
- 300gramůOkra - Ibišek jedlý
- 2lžíceOcet vinný červený
- 300gramůRajčata
- 5lžicOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4centilitryVíno madeira
- 2kusyCibule
- 4stroužkyČesnek
- 3lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
898 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
24 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Maso uvaříme v mírně osolené vodě doměkka.
- 2Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo, zeleninovou nať nasekáme a spolu se zeleninou podusíme na rozpáleném tuku 8 minut. Poté přilijeme 1,5 l vody s červeným vínem. Osolíme, přidáme papriku a bobkový list. Povaříme 10 minut, poté přelijeme přes cedník a opět uvedeme do varu. Lusky gombo propláchneme, necháme okapat, rozpůlíme a přidáme do polévky spolu s octem a vaříme dalších 5 minut na mírném ohni.
- 3Povařené vyjmeme z polévky, necháme okapat.
- 4Oloupaný česnek nahrubo nasekáme, podusíme spolu s pokrájenými rajčaty a lusky na rozpáleném oleji 4 minuty. Petrželovou nať opereme, osušíme, nakrájíme a dáme s podušenou směsí do polévky. Opepříme, osolíme, vmícháme rajský protlak. Maso nakrájíme, přidáme spolu s madeirou a polévku ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.