Rak s kokosovým ořechem
30 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 20mililitrůOcet vinný
- 5mililitrůTabasco
- 50gramůMajonéza
- 30gramůOlivy černé
- 1kusBobkový list
- 200gramůOkurka salátová
- 2kusyŘedkvička
- 50gramůCeler řapíkatý
- 250gramůRak říční
- 1kusJablka
- 1kusSalát hlávkový
- 2kusyKokos čerstvý
- 20gramůProtlak rajčatový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstPistácie
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2001 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
181 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
48 g
Cukr
39 g
Postup přípravy
- 1Rozkrojíme kokosové ořechy, vyškrábeme z nich dužinu a pokrájíme ji. Oloupeme cibuli, očistíme zahradní celer, cibuli i celer
- 2dáme do hrnce a zalijeme 0,5 litru vody. Přidáme bobkový list,
- 3špetku soli, špetku čerstvě mletého pepře a vinný ocet. Přivedeme k varu, asi 10 minut povaříme, přidáme raky a při střední teplotě je asi 5-6 minut vaříme. Scedíme je, necháme vychladnout a vyloupeme je.
- 4Nakrájíme na plátky celer. Hlávkový salát rozebereme na listy, opereme, osušíme a pokrájíme. Omyté ředkvičky nakrájíme na tenké proužky, pak omyjeme jablko a okurku, osušíme a nakrájíme na kostičky. Oloupeme pistácie a rozkrojíme je napříč.
- 5Všechny ingredience dáme do mísy, přidáme očištěné raky, kokosovou dužinu a nakonec omyté olivy. Do misky dáme majonézu, rajčatový
- 6protlak a tabasco, vše vyšleháme do hladka a směs vmícháme do mísy s raky. Tímto salátem naplníme rozpůlené skořápky kokosových ořechů, které jsme si dali stranou, a až do podávání je necháme chladit v ledničce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.