Roštěná na smetaně

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
502 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
36 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí roštěnec opláchneme a nakrájíme na roštěnky. Mírně je naklepeme, na okrajích blánu nařízneme a osolíme je. Na části tuku je po obou stranách prudce opečeme.
  • 2
    Očištěnou cibuli a zeleninu nakrájíme na plátky a osmahneme na zbylém tuku. K zelenině přidáme nové koření, pepř, bobkový list a omytý citron nakrájený na plátky. Základ zastříkneme octem, zalijeme částí vody a vložíme roštěnky. Pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme a doléváme vodou.
  • 3
    Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou z másla a prosáté mouky, rozředíme vodou a rozšleháme. Za občasného promíchání zvolna vaříme nejméně 20 minut.
  • 4
    Během varu přilijeme smetanu.
  • 5
    Nakonec omáčku procedíme a dochutíme solí, cukrem a octem. Ještě krátce povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.