Roštěnky na rajčatech
75 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 800gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 10gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 4lžíceOlej stolní
- 0,5litrHovězí vývar základní
- 150gramůProtlak rajčatový
- 1kusBobkový list
- 1gramNové koření celé
- 1gramPepř černý celý
- 1gramTymián sušený
- 1lžíceCitronová šťáva
- 250gramůRajčata
- 1lžíceCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
635 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
38 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
- 2Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a zpěníme ji v kastrole na oleji. Přidáme maso a lehce ho z obou stran opečeme. Podlijeme trochou horkého vývaru, přidáme rajčatový protlak, nové koření, bobkový list, tymián, pepř a zvolna podusíme.
- 3Měkké maso vyjmeme, šťávu přecedíme a přidáme sůl, pepř, citronovou šťávu a cukr. Maso vrátíme do omáčky, přidáme rajčata nakrájená na osminky a vše krátce prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.