Rouenská omáčka
40 min.
Ingredience
- 1decilitrVíno červené
 - 6kusůKarotka
 - 1špetkaTymián sušený
 - 1kusBobkový list
 - 100gramůMáslo čerstvé
 - 100gramůJátra kachní
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1lžičkaCitronová šťáva
 - 1špetkaPepř cayenský
 - 600gramůKosti hovězí morkové
 
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
647 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
66 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Červené víno povaříme s jemně nakrájenými karotkami, trochou tymiánu a bobkovým listem. Za mírného varu pomalu přidáváme máslo. Přecedíme, přidáme nasekaný morek a sítem prolisovaná játra. Vše podusíme.
 - 2Nakonec omáčku propasírujeme plátýnkem, osolíme, opepříme, přidáme cayenský pepř a citronovou šťávu.
 - 3Podáváme zejména ke kachně.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.