Ryba uzená na jehlách
250 min.

Ingredience
- 350gramůTreska uzená
- 350gramůTreska aljašská
- 8kusůKrevety tygří - loupané
- 8kusůBobkový list
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 2lžíceCitronová šťáva
- 0,5kusCitrony
- 1lžičkaKopr sušený
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
7 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
78 mg
Postup přípravy
- 1Uzené tresčí plátky a tresčí plátky zbavíme kůže a nakrájíme maso na větší kousky. Oloupeme krevety. V nekovové míse smícháme citronovou šťávu, citronovou kůru, olej, kopr, sůl a pepř. Rybí maso dáme do marinády a zamícháme, aby se pokrylo. Necháme marinovat 4 hodiny.
- 2Ryby napichujeme na 4 jehly tak, že střídáme oba druhy tresky s krevetkami a bobkovými listy.
- 3Fólii dáme na mřížku grilu, potřeme ji olejem a položíme na ni grilovací jehly. Grilujeme celkem 10 minut, podléváme zbývající marinádou a jednou otočíme.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.