Rybí filé s rozmarýnovou bramborovou kaší
75 min.
Ingredience
- Rozmarýnová kaše
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
 - 2lžičkyOlej olivový
 - 400gramůBrambory
 - 1,5decilitryMléko polotučné
 - 5decilitrůVoda pitná
 - 0,5lžičkaSůl mořská
 - 2špetkyKmín drcený
 
 - Smažené ryby
 - Zeleninová směs
- 1lžíceMáslo čerstvé
 - 1kusPórek
 - 2stroužkyČesnek
 - 300gramůHříbky čerstvé
 - 1kusCuketa
 - 1lžičkaOregano sušené
 - 0,5lžičkaSůl mořská
 - 1lžičkaCukr třtinový
 - 1lžícePetržel - nať
 - 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
 - 1,7decilitryVíno bílé
 - 1kusCeler řapíkatý
 - 0,5lžičkaPepř bílý
 - 1lžíceProtlak rajčatový
 
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
15 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Omytý rozmarýn osušíme. V pánvičce rozehřejeme olivový olej, přidáme rozmarýn, promícháme a odstavíme z plotny. Rozmarýn v oleji odložíme minimálně na 1-2 hodiny stranou.
 - 2Oloupeme a omyjeme brambory. Pokrájíme je na kostky, dáme do hrnce s 5 dl vody, 0,5 lžičkou soli a 2 špetkami drceného kmínu. Vaříme je doměkka přibližně 15-20 minut. Očištěný pórek s česnekem pokrájíme na tenké plátky. Hříbky očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky silné 2-3 mm. Řapíkatý celer s malou cuketou omyjeme a nakrájíme na kolečka. Omytou petrželovou nať drobně posekáme.
 - 3Rybí filé osolíme (0,5-1 lžička), opepříme, posypeme kmínem. V pánvi si rozpálíme slunečnicový olej (2 lžíce) s máslem (1 lžíce) a rybí filé osmažíme z každé strany dozlatova. V druhé pánvi rozehřejeme 1,5 lžíce másla, na něm orestujeme dorůžova pórek s česnekem (asi 1-2 minuty). Přidáme hříbky, řapíkatý celer, oregano, ochutíme mořskou solí, bílým pepřem a přimícháme lžíci rajčatového protlaku. Za stálého míchání vše smažíme přibližně 3 minuty, přidáme konzervovaná rajčata, cuketu a bílé víno. Přidáme 1 lžičku třtinového cukru, promícháme a při mírné teplotě vaříme 5-7 minut. Vaříme do zhoustnutí. Nakonec přimícháme petrželku.
 - 4Uvařené brambory scedíme, přidáme teplé mléko, rozmarýnový olej, rozmačkáme je a následně vyšleháme na jemnou kaši.
 - 5Na talíře rozdělíme bramborovou kaši, zeleninovou směs, usmažené filé a servírujeme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.