Rybí polévka s čočkou
55 min.
Ingredience
- 150gramůKrevety tygří - loupané
 - 1kusCibule
 - 6kusůHřebenatka
 - 500gramůMušle slávky
 - 2kusyMrkev kořen
 - 300gramůOlihně
 - 250gramůČočka jedlá
 - 100gramůRajčata
 - 180gramůPetržel - nať
 - 1kusCeler řapíkatý
 - 2kusyBobkový list
 - 100mililitrůVíno bílé
 - 1litrVývar rybí
 - 60gramůMáslo čerstvé
 - 60mililitrůOlej olivový
 - 10gramůPepř černý mletý
 - 10gramůSůl
 - 8gramůMajoránka
 - 6plátkůMořský jazyk
 - 1litrVoda pitná
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
865 kcal
Bílkoviny
71 g
Tuky
35 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
26 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V míse se studenou vodou necháme bobtnat 12 hodin čočku. Svážeme dohromady mrkev, celer, majoránku, bobkový list a petrželku. Nasekáme cibuli a osmažíme v pánvi na másle a vodě, přidáme scezenou čočku, zalijeme bílým vínem, rybím vývarem a 1/4 1 vody. Přidáme svazeček bylinek, zeleniny, rajčata a vše vaříme 1 hodinu, dokud nebude čočka měkká. Vyjmeme svazeček bylinek a zeleniny a vyhodíme. Do pánve scedíme čtvrtinu vařené čočky. Vše ostatní propasírujeme sítem, přidáme k celé čočce a vše udržujeme teplé.
 - 2Očistíme slávky, vhodíme do pánve, zakryjeme pokličkou a na prudkém plameni je necháme otevřít. Vyloupeme a udržujem teplé. Očistíme, vykucháme, promyjeme a pokrájíme olihně na kroužky, plátky mořského jazyka rozkrojíme na tři díly a hřebenatky na kousky. Dáme na oheň pánev s vodou, solí, zbývajícím vínem a zeleninou a vaříme 15 minut. Všechnu zeleninu vyhodíme.
 - 3Kusy mořského jazyka, kroužky olihní a pokrájené hřebenatky povaříme minutu ve vývaru. Scedíme a položíme na utěrku. V pánvi rozehřejeme máslo a smažíme 1-2 minuty ocásky mořských ráčků, osolíme a opepříme. Uvaříme čočku, vmícháme zbývající máslo, rozdělíme do talířů, přidáme kusy mořského jazyka, měkkýše a korýše, zastříkneme olejem, posypeme kadeřavou petrželkou a hotovou polévku podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.