Rybí polévka s kořenovou zeleninou
40 min.
Ingredience
- 20gramůMrkev kořen
 - 20gramůCeler bulvový
 - 20gramůPastinák
 - 1kusCibule
 - 1,2lžícePetržel - nať
 - 1,2lžíceCeler - nať
 - 1lžíceMáslo nízkokalorické
 - 1lžičkaMouka polohrubá
 - 500mililitrůVoda pitná
 - 1kusBobkový list
 - 2špetkyKmín drcený
 - 3kusyNové koření mleté
 - 3kusyPepř černý celý
 - 100gramůFilé rybí
 - 1špetkaVegeta
 - 0,25lžičkaPaprika sladká mletá
 - 0,25lžičkaPaprika pálivá mletá
 - 0,5lžičkaSůl
 
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
292 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
11 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
15 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mrkev, celer a pastinák oloupeme, omyjeme a pokrájíme na malé kostičky. Očištěnou cibuli drobně nakrájíme. Listy z omyté petrželové a celerové natě pokrájíme nadrobno. Filé z aljašské tresky rozkrájíme na větší kousky.
 - 2V hrnci na másle zpěníme cibuli, přidáme k ní kořenovou zeleninu a 1/2 pokrájené natě. Za stálého míchání zeleninu krátce orestujeme, přidáme 1 lžičku polohrubé mouky, 1/4 lžičky sladké a 1/4 lžičky pálivé papriky. Stále mícháme, pak přilijeme 500ml horké vody. Vše promícháme, přidáme do polévky bobkový list, drcený kmín, nové koření, celý pepř a sůl. Polévku přivedeme k varu, snížíme teplotu a polévku budeme vařit celkem 15-20 minut. Přibližně po 7 minutách přidáme do polévky kousky rybího filé a spolu se zeleninou vaříme doměkka.
 - 3Před koncem vaření polévku dochutíme solí ((případně i špetkou vegety), zamícháme do ní zbytek pokrájené petrželové a celerové natě a hrnec odstavíme z plotny. Polévku podáváme teplou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.