Rybí polévka z francouzské kuchyně
40 min.
Ingredience
- 300gramůRyby
 - 2kusyCibule
 - 4stroužkyČesnek
 - 6gramůBobkový list
 - 2lžičkyPepř černý celý
 - 300gramůRajčata
 - 3litryVoda pitná
 - 2špetkySůl
 - 2decilitryVíno bílé
 - 2gramyŠafrán
 - 20gramůPetržel - nať
 - 2kusyCitrony
 
Počet porcí:
6Postup přípravy
- 1Vykuchané, důkladně očištěné ryby, oloupanou cibuli, česnek, na kolečka nakrájený citrón, bobkový list a celý pepř dáme do hrnce. Vložíme ještě na kolečka nakrájená rajčata, zalijeme studenou vodou, osolíme a pod poklicí vše povaříme 20 minut doměkka.
 - 2Uvařené ryby vybereme, vykostíme, nakrájíme na plátky. Polévku scedíme, vložíme do ní připravené ryby. Zalijeme vínem, dochutíme zbylou solí, vložíme šafrán a přivedeme k varu.
 - 3Stáhneme ze sporáku, necháme 5 minut odpočinout. Podle porcí rozlijeme polévku do polévkových misek. Porce ozdobíme nasekanou petrželovou natí a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.