Salát s makrelou
50 min.

Ingredience
- 130gramůBrambory
- 1kusJablka
- 1kusBobkový list
- 15gramůHořčice
- 1kusŠalotka
- 45mililitrůOcet vinný
- 20mililitrůOlej slunečnicový
- 30gramůCukr krupice
- 250gramůMakrela obecná
- 1kusCitrony
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 60gramůJogurt nízkotučný
- 1kusOkurka salátová
- 30gramůPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
260 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
10 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
4 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Brambory vaříme v páře cca 10 minut doměkka.
- 2Makrelu nakrájíme na kousky. Ve větším hrnci přivedeme k varu vodu a makrelu spolu s bobkovým listem a plátkem citronu vaříme 3 minuty, dokud nepřestane být maso průhledné. Hotové maso předáme na servírovací mísu.
- 3Brambory smícháme s jablkem nakrájeným na kostičky a šalotkou nakrájenou na tenká kolečka. Směs navršíme na makrelu.
- 4Smícháme ocet, olej, cukr, hořčici, osolíme a opepříme, rozšleháme. Salát přelijeme zálivkou, překryjeme fólií, necháme 6 hodin rozležet v ledničce.
- 5Před podáváním salát přelijeme jogurtem a poklademe plátky okurky. Ozdobíme pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.