Salát se sýrem, rajčaty a opečeným chlebem
25 min.
Ingredience
- 4krajíceChléb konzumní
- 300gramůRajčata
- 1kusCibule
- 250gramůŠunka dušená
- 200gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 30gramůCibulka jarní
- 20gramůPažitka
- 40gramůMáslo čerstvé
- Na zálivku
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2mililitryCitronová šťáva
- 4mililitryPomerančová šťáva
- 2lžičkyMed včelí
- 2lžičkyOregano sušené
- 0,5lžíceOcet Sherry
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
569 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
31 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Kůrky zbavený chléb nakrájíme na kousky o velikosti sousta. Zprudka opečeme v pánvi na rozpáleném másle. Po opečení necháme v sítu okapat a vychladnout.
- 2Omytá třešňová rajčata rozkrojíme na poloviny, vykrojíme zelená lůžka. Oloupanou červenou cibuli nakrájíme na tenké a krátké proužky. Šunku společně se sýrem nakrájíme na malé kousky. Omytou a vody zbavenou pažitka a zelenou část jarní cibulky necháme okapat a nakrájíme na kolečka.
- 3Do vhodné nádoby dáme ocet, sůl, pepř, pomerančovou a citrónovou šťávu, med. Metlou všechny suroviny důkladně prošleháme, stálým šleháním přiléváme olej a tak připravíme zálivku.
- 4Opečený chléb, nakrájená rajčata, cibuli, šunku, sýr, jarní cibulku a pažitku dáme do misky. Vše vše dobře promícháme, přelijeme připravenou zálivkou, ochutnáme, podle potřeby dochutíme a ještě jednou promícháme.
- 5Salát necháme chvilku odležet. Porcujeme na jednotlivé talíře nebo do salátových misek. Každou porci posypeme oreganem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.