Salát z fazolek s ředkvičkami
65 min.
Ingredience
- 2lžíceBalsamico ocet
 - 200gramůFazole červené
 - 170gramůŘedkvička
 - 35gramůPórek
 - 1lžíceOlej olivový extra panenský
 - 200gramůJogurt bílý
 - 1lžičkaSůl
 - 75gramůCibule
 - 25gramůPažitka
 - 300mililitrůVoda pitná
 - 0,5lžičkaKmín římský
 - 0,5lžičkaKoriandr mletý
 - 0,5lžičkaOregano sušené
 - 0,5lžičkaBazalka
 - 0,5lžičkaZázvor mletý
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
4 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Fazolky si nejdříve namočíme, nejlépe přes noc.
 - 2Do hrnce nalijeme fazolky i s vodou, ve které se namáčely a přivedeme k varu. Přidáme římský kmín, koriandr a mletý zázvor. Nezapomeneme osolit a vaříme 45 minut.
 - 3Fazolky scedíme, ale vodu nevyléváme. Budeme ji ještě potřebovat. Přilijeme ocet a necháme chladnout.
 - 4Ředkvičky nakrájíme na plátky, pórek na kroužky a cibulku na kolečka. Přimícháme k fazolkám. Přisypeme bazalku a oregano, zakápneme olivovým olejem a přidáme trochu vody z fazolek. Lehce osolíme a vmícháme bílý jogurt. Jogurt vmícháme dostatečně, aby se promíchal se všemi ingrediencemi.
 - 5Podáváme vychlazený a posypaný sekanou pažitkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.