Se škeblemi vermicelli

35 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
811 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
19 g
Sacharidy
130 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci přivedeme osolenou vodu k varu, přidáme těstoviny a polovinu olivového oleje a 10 minut vaříme. Poté scedíme, vrátíme do hrnce a přidáme máslo. Zakryjeme hrnec poklicí, zatřeseme jím a udržujeme v teple.
  • 2
    V kastrolu rozehřejeme zbytek oleje, přidáme pokrájenou cibuli a smažíme, přidáme česnek a osmahneme ho minutu. Přelijeme polovinu nálevu ze škeblí s vínem do kastrolu, zamícháme a přivedeme k varu. Vaříme 3 minuty. Do kastrolu přidáme petrželku, oregano, sůl, škeble a muškátový oříšek. Vaříme, dokud se omáčka neprohřeje.
  • 3
    Těstoviny dáme na ohřátou mísu, přelijeme omáčkou, posypeme parmezánem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.