Sekaná v terině
120 min.
Ingredience
- 350gramůSlanina vepřová
 - 250gramůJátra kuřecí
 - 300gramůVepřové maso mleté
 - 450gramůTelecí plec
 - 2kusyCibule
 - 2stroužkyČesnek
 - 1lžičkaOregano sušené
 - 115gramůMáslo čerstvé
 - 120mililitrůSherry brandy
 - 1lžičkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 8krajícůChléb toastový
 - 0,5lžičkaNové koření mleté
 
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
714 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
45 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na tenké plátky a vyložíme jimi terinu tak, aby konce slaniny přesahovaly přes okraj.
 - 2Očištěná a omytá kuřecí játra nakrájíme na kousky a smícháme s mletým vepřovým a telecím masem. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, oregano, nové koření, rozpuštěné máslo a sherry. Směs osolíme, opepříme a dobře promícháme. Naplníme do teriny a konce slaniny přeložíme směrem ke středu. Terinu přikryjeme alobalem, postavíme do pekáče a podlijeme horkou vodou tak, aby sahala do poloviny výšky teriny.
 - 3Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 90 minut. Vyjmeme z trouby, alobal nahradíme novým alobalem, který zatížíme závažím a sekanoou necháme do druhého dne odpočinout.
 - 4Podáváme nakrájenou na plátky s krajíčky opečeného chleba.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.