Sekaná ze štiky
120 min.
Ingredience
- 1200gramůŠtika obecná
 - 1kusCibule
 - 100gramůCeler bulvový
 - 100gramůPetržel kořen
 - 100gramůMrkev kořen
 - 1kusBobkový list
 - 3gramyNové koření celé
 - 10gramůSůl
 - 6gramůPepř černý mletý
 - 2kusyRohlíky bílé
 - 40mililitrůMléko polotučné
 - 1kusVejce slepičí
 - 50gramůPetržel kudrnka
 - 50gramůMáslo čerstvé
 
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
188 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
7 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
921 mg
Postup přípravy
- 1Rybu očistíme, odkrojíme hlavu a ploutve, stáhneme kůži a všechny zbytky spolu se zeleninou a kořením dáme vařit.
 - 2Na pánvi osmažíme na másle cibuli nadrobno, přidáme čisté maso a orestujeme. V míse namočíme nakrájený rohlík do mléka, přidáme maso s cibulí a směs rozemeleme na masovém strojku. Přidáme vejce, koření, sůl a důkladně promícháme. Vývar ze zbytků scedíme, čistý přivede k mírnému varu. Na navlhčenou, tukem potřenou utěrku rozložíme masovou směs, vytvarujeme do válečku, zavineme a na koncích svážeme. Sekanou ponoříme do vývaru a na mírném ohni vaříme asi hodinu a čtvrt, necháme trochu vychladnout, vyjmeme z vývaru, zbavíme utěrky a nakrájíme na plátky. Podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.