Skopová kýta po myslivecku
190 min.

Ingredience
- 2kusyCibule
- 500mililitrůVoda pitná
- 100mililitrůOcet vinný
- 100gramůCeler bulvový
- 3kusyBobkový list
- 5kusůPepř černý celý
- 6kusůNové koření celé
- 2špetkySaturejka
- 2špetkyTymián čerstvý
- 80gramůSlanina vepřová
- 200mililitrůVíno červené
- 7kusůJalovec
- 1kusMrkev kořen
- 1200gramůSkopová kýta
- 1kusPetržel kořen
- 2lžičkySůl
- 2špetkyMajoránka
- 500mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceHořčice
- 2kusyKnedlík kynutý
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusPastinák
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
784 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
43 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do rendlíku nalijeme vodu, ocet, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, nahrubo nastrouhaný celer, bobkový list, pepř, nové koření, saturejku a tymián. Přivedeme k varu, povaříme 20 minut. Odstavíme a necháme chladnout.
- 2Skopovou kýtu prošpikujeme slaninou, vložíme do pekáče, přidáme pokrájenou mrkev, petržel, pastiňák, ochutíme prolisovaným česnekem, solí, majoránkou, jalovcem, podlijeme vínem, nálevem z rendlíku, přidáme hořčici. Dáme do trouby a pečeme hodinu a půl. Průběžně podléváme nálevem z rendlíku. Ve smetaně rozmícháme mouku a přilijeme k masu, pečeme dalších 40 minut.
- 3Maso vyjmeme, omáčku přecedíme, hustotu upravíme zbytkem nálevu a rozmixujeme nebo propasírujeme přes sítko.
- 4Podáváme s knedlíkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.