Skopová kýta po myslivecku

190 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
784 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
43 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do rendlíku nalijeme vodu, ocet, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, nahrubo nastrouhaný celer, bobkový list, pepř, nové koření, saturejku a tymián. Přivedeme k varu, povaříme 20 minut. Odstavíme a necháme chladnout.
  • 2
    Skopovou kýtu prošpikujeme slaninou, vložíme do pekáče, přidáme pokrájenou mrkev, petržel, pastiňák, ochutíme prolisovaným česnekem, solí, majoránkou, jalovcem, podlijeme vínem, nálevem z rendlíku, přidáme hořčici. Dáme do trouby a pečeme hodinu a půl. Průběžně podléváme nálevem z rendlíku. Ve smetaně rozmícháme mouku a přilijeme k masu, pečeme dalších 40 minut.
  • 3
    Maso vyjmeme, omáčku přecedíme, hustotu upravíme zbytkem nálevu a rozmixujeme nebo propasírujeme přes sítko.
  • 4
    Podáváme s knedlíkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.