Skopové kočovníků
120 min.

Ingredience
- 2,5kilogramySkopová kýta
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 15gramůPetržel - nať
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 120gramůMrkev kořen
- 80gramůCeler bulvový
- 1kusBobkový list
- 6kusůJalovec
- 15gramůRozmarýn čerstvý
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 250mililitrůVývar z hovězích kostí
- 2decilitryVíno červené
- 3lžíceHořčice krémžská
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
714 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
50 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
338 mg
Postup přípravy
- 1Kýtu očistíme, osolíme, opepříme, potřeme kremžskou hořčicí smíchanou s moukou, posypeme sekanou petrželkou a na rozpáleném oleji prudce opečeme. Přendáme do pekáče, obložíme kousky nakrájené mrkve, celeru, přidáme bobkový list, jalovec, rozmarýn, kousek másla, zalijeme vývarem a v troubě pečeme do měkka.
- 2Hotové maso vyndáme, šťávu přecedíme, zeleninu propasírujeme, zalijeme červeným vínem, dokořeníme dle chuti, vložíme máslo, povaříme 5-8 minut, vrátíme maso a prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.