Sladký tvarohvý koláček
49 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
 - 80gramůCukr krupice
 - 160gramůTvaroh měkký - nízkotučný
 - 40gramůKrupice dětská
 - 1špetkaKypřicí prášek do pečiva
 - 1špetkaSůl
 - 3kusyPomeranče
 - 1lžičkaMed včelí
 - 2lžíceMléko plnotučné
 - 40gramůVločky z prosa
 - 3lžičkyPovidla švestková
 - 2lžíceOlej rostlinný
 - 0,5kusCitrony
 
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1344 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
25 g
Sacharidy
249 g
Vláknina
17 g
Cukr
150 g
Postup přípravy
- 1Vymícháme krém z vajíčka, cukru a citronové kůry. Dále přimícháme tvaroh, krupici s práškem do pečiva, vločky a špetku soli. Vypracujeme těsto a necháme 30 minut odležet.
 - 2Potom přimícháme mléko, aby těsto bylo hladké. Lžící vykrajujeme z těsta kousky a navlhčenou rukou potom z nich vytvoříme koláčky.
 - 3Rozpustíme tuk a v něm koláčky usmažíme dozlatova.
 - 4Koláčky podáváme se švestkovými povidly a pomerančovým salátem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.