Slávky na bílém víně
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
 - 4stroužkyČesnek
 - 1kusBobkový list
 - 0,3decilitrOlej olivový extra panenský
 - 50gramůPetržel - nať
 - 0,4litrVíno bílé
 - 1kilogramMušle slávky
 - 15gramůSůl mořská
 
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
776 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
26 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Slávky očistím od nečistot kartáčkem. Vložíme je do mísy se studenou vodou a mušle, které se nezavřou, vyhodíme.
 - 2V hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme nakrájenou cibulku, kterou necháme zesklovatět, posléze přidáme nakrájený česnek. Zalijeme 2 dl vody a vínem, přidáme svazek petrželky, bobkový list a osolíme.
 - 3V průběhu vaření hrnec 2x protřepeme. Vaříme, dokud se slávky neotevřou. Slávky, které se neotevřou, vyhodíme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.