Sledě na dieppeský způsob
27 min.

Ingredience
- 50gramůCibule
- 750mililitrůVíno bílé
- 250mililitrůOcet vinný
- 5gramůTymián čerstvý
- 10gramůPetržel kudrnka
- 50gramůMrkev kořen
- 1špetkaBobkový list
- 1špetkaŠalotka
- 20gramůCitronová kůra
- 1kilogramSleď čerstvý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
14 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
961 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme marinádu. Do mísy nalijeme víno, ocet, přisypeme na kolečka nakrájenou mrkev, cibuli pokrájenou na proužky, tymián, bobkový list, posekanou petrželku a nadrobno nakrájenou šalotku.
- 2Do širšího hrnce vložíme očištěné sledě, zalijeme marinádou a na mírném ohni povaříme asi 10–12 minut. Hrnec odstavíme a sledě v marinádě necháme vychladnout.
- 3Sledě upravíme na talíře, přelijeme vychlazenou marinádou a ozdobíme proužky citronové kůry.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.