Sledě s citronem
30 min.

Ingredience
- 4lžičkySůl
- 4kusyBobkový list
- 1kusCitrony
- 2lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaPepř citronový
- 50gramůMáslo čerstvé
- 800gramůSleď čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
341 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
27 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Vápník
3 g
Postup přípravy
- 1Sledě osolíme zvenčí i uvnitř. Do břišní dutiny každé ryby vložíme bobkový list. Čtyři čtverce alobalu položíme na pracovní desku a rozdělíme na ně rovnoměrně plátky citronu. Na ně položíme ryby.
- 2Máslo třeme, až změkne, vmícháme do něj citronový pepř, petrželku. Takto připravené máslo rozmístíme po částech ryby. Ryby zabalíme, dobře utěsníme a na grilu opékáme 20 minut.
- 3Poté ryby rozbalíme a servírujeme s plátky citronu. Okamžitě podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.