Slezina na víně
70 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
 - 1kusTelecí slezina
 - 2decilitryOlej rostlinný
 - 2decilitryVíno bílé
 - 2kusyRajčata
 - 2kusyBobkový list
 - 6gramůSůl
 - 3gramyPepř černý mletý
 - 1stroužekČesnek
 
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
40 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Slezinu opláchneme, odstraníme blánu, která ji pokrývá a nakrájíme ji na slabé plátky. Plátky sleziny smažíme v hrnci 5-6 minut na rozpáleném oleji.
 - 2Mezitím si připravíme zeleninu. Oloupeme cibuli a česnek, rozmixujeme rajče. K plátkům sleziny nalijeme víno, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, rozmixovaná rajčata, bobkový list, sůl, pepř a necháme vše 30 minut vařit na mírném ohni, dokud slezina není měkká. Podle potřeby při vaření podléváme vodou, ale v závěru musí být voda vyvařená a zbyde jen šťáva. Ihned podáváme s vhodnou přílohou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.