Smetanová estragonová omáčka s hovězím masem

120 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
661 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
40 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
975 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo prohněteme s moukou a se sušeným estragonem a odložíme do chladničky. Plátky osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a každý obložíme dvěma plátky slaniny. Posypeme je kostičkami cibule, na užší stranu umístíme okurku, na delší položíme bobkový list a opatrně je svineme od užšího konce. Upevníme párátkem, kuchyňskými sponami nebo nití. Přepuštěné máslo rozpálíme a maso pěkně opečeme. Přilijeme masový vývar a dusíme 60 minut. Potom přidáme zeleninu, zalijeme červeným vínem a dusíme dalších 50-60 minut doměkka. Hotové maso zabalíme do alobalu, šťávu protlačíme sítem a povaříme. Zahustíme vychlazeným moučným máslem a omáčku zjemníme zakysanou smetanou. Závitky vložíme do omáčky a posypeme je čerstvými estragonovými lístky. Podáváme s vařenými brambory a květákem posypaným strouhankou a přelitým horkým máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.