Smetanová estragonová omáčka s hovězím masem
120 min.

Ingredience
- 30gramůHořčice klasická
- 30gramůMáslo čerstvé
- 800gramůHovězí maso zadní
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 50gramůSlanina vepřová
- 4kusyBobkový list
- 60gramůČesnekové máslo
- 500mililitrůVývar z hovězích kostí
- 150mililitrůVíno červené
- 100gramůSmetana 12% (konzumní)
- 5gramůEstragon
- 60gramůCibule
- 40gramůOkurky nakládané
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 400gramůZelenina kořenová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
661 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
40 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
975 mg
Postup přípravy
- 1Máslo prohněteme s moukou a se sušeným estragonem a odložíme do chladničky. Plátky osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a každý obložíme dvěma plátky slaniny. Posypeme je kostičkami cibule, na užší stranu umístíme okurku, na delší položíme bobkový list a opatrně je svineme od užšího konce. Upevníme párátkem, kuchyňskými sponami nebo nití. Přepuštěné máslo rozpálíme a maso pěkně opečeme. Přilijeme masový vývar a dusíme 60 minut. Potom přidáme zeleninu, zalijeme červeným vínem a dusíme dalších 50-60 minut doměkka. Hotové maso zabalíme do alobalu, šťávu protlačíme sítem a povaříme. Zahustíme vychlazeným moučným máslem a omáčku zjemníme zakysanou smetanou. Závitky vložíme do omáčky a posypeme je čerstvými estragonovými lístky. Podáváme s vařenými brambory a květákem posypaným strouhankou a přelitým horkým máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.