Soljanka houbová
55 min.
Ingredience
- 500gramůHouby čerstvé
 - 50mililitrůVoda pitná
 - 200gramůOkurky nakládané
 - 2kusyCibule
 - 1,25litryHovězí vývar základní
 - 50gramůKapary
 - 40gramůOlivy zelené
 - 60gramůMáslo čerstvé
 - 200gramůZakysaná smetana
 - 1kusCitrony
 - 1kusBobkový list
 - 4kusyPepř černý celý
 - 1lžícePetržel - nať
 - 1lžíceKopr čerstvý
 - 1lžičkaSůl
 - 100gramůProtlak rajčatový
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
17 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé houby očistíme a nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme nadrobno, okurky na kostičky, olivy rozpůlíme, petrželovou nať a kopr nasekáme na jemno, citron nakrájíme na plátky.
 - 2Houby s cibulí zpěníme na másle, přimícháme rajčatový protlak, vlijeme vodu a zhruba 20 minut dusíme.
 - 3Do vroucího vývaru vložíme houbovou směs, okurky, kapary, olivy, sůl, bobkový list, pepř a vaříme 20 minut. Před koncem varu do polévky zašleháme smetanu. Do uvařené polévky vmícháme petrželovou nať a kopr. Na talíře položíme plátek citronu a přelijeme polévkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.