Soljanka z uzeného masa
55 min.
Ingredience
- 250gramůBrambory
- 3kusyCibule
- 400gramůKlobása uzená
- 3kusyOkurky nakládané
- 1kusPaprika červená
- 400gramůUzené maso vařené
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 1litrHovězí vývar základní
- 1kusBobkový list
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1hrstKopr čerstvý
- 8lžicZakysaná smetana
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
661 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
51 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Brambory oškábeme, omyjeme a rozkrájíme na tenké plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, stejně nakrájíme i klobásu. Okurky nakrájíme na menší kousky. Papriku podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Uzené maso nakrájíme na kostičky.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, osmažíme na něm nakrájenou klobásu a pak přidáme kolečka cibule. Vmícháme rajčatový protlak, přilijeme vývar, přisypeme nakrájené okurky, papriky a brambory, přidáme bobkový list, opepříme, osolíme, promícháme a vaříme na mírném ohni 30 minut.
- 3Potom do hrnce přidáme nakrájené uzené maso a polovinu zakysané smetany, ochutíme paprikou a necháme ještě 10 minut za občasného míchání vařit.
- 4Podáváme s plátkem citronu, posypané nasekaným koprem a lžící zakysané smetany uprostřed.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.