Špagety s ančovičkami, česnekem a parmezánem
30 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceAnčovičky konzervované
- 600gramůŠpagety
- 60gramůPesto
- 1lžičkaOregano sušené
- 60gramůSýr Parmezán
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
744 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
16 g
Sacharidy
116 g
Vláknina
285 mg
Cukr
165 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnce s osolenou vodou a lžící oleje dáme vařit špagety.
- 2Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Sterilované ančovičky scedíme a necháme okapat. Parmezán nastrouháme nahrubo.
- 3V nízkém hrnci rozehřejeme zbývající olej a osmažíme na něm prolisovaný česnek. Přidáme ančovičky a opékáme je, dokud se nerozpadnou. Potom do hrnce dáme pesto a oregano, podle chuti pepř a sůl a vše důkladně promícháme.
- 4Uvařené špagety scedíme, okapané je rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme horkou omáčkou, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.