Špagety s ančovičkami, česnekem a parmezánem

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
744 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
16 g
Sacharidy
116 g
Vláknina
285 mg
Cukr
165 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce s osolenou vodou a lžící oleje dáme vařit špagety.
  • 2
    Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Sterilované ančovičky scedíme a necháme okapat. Parmezán nastrouháme nahrubo.
  • 3
    V nízkém hrnci rozehřejeme zbývající olej a osmažíme na něm prolisovaný česnek. Přidáme ančovičky a opékáme je, dokud se nerozpadnou. Potom do hrnce dáme pesto a oregano, podle chuti pepř a sůl a vše důkladně promícháme.
  • 4
    Uvařené špagety scedíme, okapané je rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme horkou omáčkou, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.