Špagety s tuňákem a žampiony
110 min.

Ingredience
- 3lžíceOlej olivový
- 4kusyRajčata
- 120gramůŽampiony čerstvé
- 1lžíceBazalka
- 1kusČesnek
- 2lžičkyMajoránka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 350gramůŠpagety
- 1,04litryVoda pitná
- 120gramůSýr Parmezán
- 400gramůTuňák ve vlastní šťávě
- Vývar rybí [42659]
- 0,8kusBobkový list
- 160gramůCeler řapíkatý
- 0,8kusCibule
- 0,4kusCitrony
- 0,8kusMrkev kořen
- 3,2kusyPepř černý celý
- 0,8hrstPetržel - nať
- 100mililitrůVíno bílé
- 1,04litryVoda pitná
- 520gramůRybí hlavy
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
769 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
16 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Na oleji osmahneme nahrubo nakrájená rajčata přibližně 15 minut. Pak vložíme na plátky nakrájené žampiony a opékáme dalších 10 minut. Přidáme nadrobno pokrájenou bazalku, tuňáka bez nálevu, 100 ml rybího vývaru, na jemno nakrájený česnek a majoránku, dle chuti osolíme a opepříme, na mírném ohni vaříme ještě 5 minut. Mezitím si v osolené vodě uvaříme těstoviny. Scedíme je a smícháme se směsí. Na talíři pak posypeme nastrouhaným Parmezánem.
- 2Rybí vývar:
- 3Do hrnce s vodou vložíme omyté hlavy z bílých ryb. Přidáme na kolečka pokrájenou cibuli, nahrubo nakrájené řapíky celeru, na kolečka krájenou mrkev, bobkový list, petrželku, černý pepř, citron na kolečka a suché bílé víno. Pozvolna vaříme přibližně 30 minut, přičemž se tvoří pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Nakonec vývar přecedíme, můžeme jej hned použít nebo zmrazit pro pozdější použití.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.