Špagety se zelenou špaldou
55 min.
Ingredience
- 500gramůŠpagety, Makarony vařené
 - 100gramůŠpalda zelená
 - 500mililitrůVývar zeleninový
 - 1kusMrkev kořen
 - 1kusCibule
 - 1stroužekČesnek
 - 1kusCeler řapíkatý
 - 3lžíceOlej olivový
 - 100mililitrůVíno červené veganské
 - 800gramůRajčata loupaná celá
 - 1lžíceOregano sušené
 - 2lžíceBazalka
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1lžičkaCukr třtinový
 - 0,5lžičkaSůl
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
351 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
9 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Nasekaná zrnka zelené špaldy nasucho orestujeme v hrnci, aby začala pouštět barvu. Potom je zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Odstavíme z plotny a pod pokličkou necháme stát 1 hodinu.
 - 2Ve velké pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli a česnek. Přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou mrkev a na kostičky nakrájený řapíkatý celer. Vše restujeme asi 2 minuty. Přidáme připravenou špaldu, zlehka opečeme, vmícháme rajčatový protlak s cukrem a necháme mírně zkaramelizovat. Vše zalijeme vínem, přivedeme znovu k varu, přidáme rajčata a oregano. Zvolna povaříme asi 30 minut. Nakonec vmícháme nasekanou bazalku, osolíme, opepříme a ihned podáváme s vařenými špagetami.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.