Spaghetti bolognese
80 min.
Ingredience
- 50gramůSýr Parmezán
 - 75gramůAnglická slanina
 - 1stroužekČesnek
 - 400gramůŠpagety, Makarony
 - 1,5kusyCeler řapíkatý
 - 400gramůMaso mleté - mix
 - 100mililitrůVíno červené
 - 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
 - 1lžičkaCukr krupice
 - 2lžíceOlej olivový extra panenský
 - 1špetkaOregano sušené
 - 1kusCibule
 - 1kusMrkev kořen
 - 100mililitrůMléko polotučné
 - 1špetkaTymián sušený
 - 2litryVoda pitná
 - 2lžičkySůl
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
884 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
41 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na kostičky. Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme na rozpáleném oleji.
 - 2K vyškvařené slanině přidáme nakrájenou mrkev, celer, cibuli, česnek a nakonec mleté maso. Vše dobře opečeme za stálého míchání. Podlijeme červeným vínem a necháme vařit na mírném ohni dokud se tekutina nevyvaří.
 - 3Osolíme, opepříme a přimícháme mléko.Omáčku za stálého míchání povaříme a necháme zhoustnout.Pak přidáme nasekané oregano, rajčata a cukr, zamícháme a na mírném ohni vaříme asi 30 minut.
 - 4Špagety uvaříme dle návodu na obalu v dobře osolené vodě.Scedíme a necháme okapat. Lístky tymiánu opláchneme a najemno nasekáme.
 - 5Špagety rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme parmezánem ozdobíme nasekaným tymiánem a můžeme podávat. (Slaninu doporučujeme prorostlou, mleté maso míchané hovězí a vepřové, oregano čerstvé, parmezán strouhaný.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.