Španělské kuře s česnekem

80 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
976 kcal
Bílkoviny
79 g
Tuky
58 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
318 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mikrotenového sáčku nasypeme asi 2 lžíce hladké mouky, sůl, černý a cayenský pepř, vložíme osušenou porci kuřete a důkladně protřepeme, aby se maso obalilo ze všech stran. Přebytečnou mouku setřepeme. Stejným způsobem připravíme i ostatní porce masa, podle potřeby doplňujeme mouku a koření.
  • 2
    Na pánvi zahřejeme 3 lžíce olivového oleje, přidáme rozpůlený česnek a opékáme ho asi 2 minuty, aby olej získal česnekovou chuť. Česnek z oleje vyjmeme, odložíme a do oleje vložíme kůží dolů připravené porce kuřete. Opékáme asi 5 minut dozlatova. Podle potřeby přidáme 1-2 lžíce oleje.
  • 3
    Vrátíme na pánev česnek, přidáme bobkový list, kuřecí vývar, víno a celé přivedeme k varu. Přikryjeme pokličkou a dusíme 25 minut doměkka. Česnek musí být hodně měkký.
  • 4
    Kuře vyjmeme a udržujeme horké. Tekutinu na pánvi svaříme asi na 250 ml a případně dochutíme. Omáčkou přelijeme porce kuřete, navrch nasypeme česnek a ozdobíme nakrájenou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.