Španělské kuře s česnekem
80 min.
Ingredience
- 4kusyKuřecí čtvrtky
- 5lžicOlej olivový
- 1kusBobkový list
- 4lžíceVíno bílé
- 1špetkaPepř cayenský
- 450mililitrůVývar drůbeží
- 20stroužkůČesnek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPetržel kudrnka
- 2,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
976 kcal
Bílkoviny
79 g
Tuky
58 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
318 mg
Postup přípravy
- 1Do mikrotenového sáčku nasypeme asi 2 lžíce hladké mouky, sůl, černý a cayenský pepř, vložíme osušenou porci kuřete a důkladně protřepeme, aby se maso obalilo ze všech stran. Přebytečnou mouku setřepeme. Stejným způsobem připravíme i ostatní porce masa, podle potřeby doplňujeme mouku a koření.
- 2Na pánvi zahřejeme 3 lžíce olivového oleje, přidáme rozpůlený česnek a opékáme ho asi 2 minuty, aby olej získal česnekovou chuť. Česnek z oleje vyjmeme, odložíme a do oleje vložíme kůží dolů připravené porce kuřete. Opékáme asi 5 minut dozlatova. Podle potřeby přidáme 1-2 lžíce oleje.
- 3Vrátíme na pánev česnek, přidáme bobkový list, kuřecí vývar, víno a celé přivedeme k varu. Přikryjeme pokličkou a dusíme 25 minut doměkka. Česnek musí být hodně měkký.
- 4Kuře vyjmeme a udržujeme horké. Tekutinu na pánvi svaříme asi na 250 ml a případně dochutíme. Omáčkou přelijeme porce kuřete, navrch nasypeme česnek a ozdobíme nakrájenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.