Španělské kuře s klobásou chorizo
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
 - 2lžíceOlej olivový
 - 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
 - 1kusBobkový list
 - 50gramůOlivy černé
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1kusPaprika žlutá
 - 2stroužkyČesnek
 - 1kusPaprika červená
 - 2lžičkyPaprika mletá sladká
 - 50mililitrůMartini bianco
 - 75gramůKlobása Dunajská
 - 600gramůKuřecí stehna
 - 1špetkaPomerančová kůra
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
31 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do teflonové pánve dáme kuřecí stehna a bez oleje smažíme 8 minut dozlatova. Obracíme, poté vyndáme a dáme stranou.
 - 2Ve stejné pánvi na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, česnek a papriku.
 - 3Přidáme kuřecí maso, mletou papriku, vermut, rajčata, bobkový list a pomerančovou kůru.
 - 4Přivedeme směs k varu, zmírníme teplotu a dusíme 40 minut pod pokličkou, dokud není maso měkké. Občas zamícháme.
 - 5Přidáme klobásu a olivy a 5 minut dusíme. Osolíme, opepříme a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.