Srdcovky na smetaně

25 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
299 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
14 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
997 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželku posekáme na jemno. Do hrnce vložíme maso z mušlí, zalijeme vodou, přidáme špetku soli, bobkový list a vaříme 4 minuty. Srdcovky scedíme, vývar ponecháme.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem, osmahneme, přilijeme víno, vývar z mušlí, vyvaříme na polovinu, přidáme maso z mušlí, osolíme, opepříme a podusíme. Pánev odstavíme, žloutky rozmícháme ve smetaně a přilijeme do pánve. Trochu přihřejeme, aby pokrm zhoustnul, ale nevaříme, žloutky by se srazily.
  • 3
    Vyjmeme bobkový list, pokrm upravíme na talíře a posypeme petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.