Srdcovky na smetaně
25 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůCibule
- 150mililitrůVíno bílé
- 400mililitrůVoda pitná
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusBobkový list
- 1gramPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 40gramůPetržel - nať
- 600gramůMušle srdcovky
- 25gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
299 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
14 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
997 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželku posekáme na jemno. Do hrnce vložíme maso z mušlí, zalijeme vodou, přidáme špetku soli, bobkový list a vaříme 4 minuty. Srdcovky scedíme, vývar ponecháme.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem, osmahneme, přilijeme víno, vývar z mušlí, vyvaříme na polovinu, přidáme maso z mušlí, osolíme, opepříme a podusíme. Pánev odstavíme, žloutky rozmícháme ve smetaně a přilijeme do pánve. Trochu přihřejeme, aby pokrm zhoustnul, ale nevaříme, žloutky by se srazily.
- 3Vyjmeme bobkový list, pokrm upravíme na talíře a posypeme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.