Srnčí kýta na smetaně
100 min.
Ingredience
- 900gramůSrnčí kýta
 - 80gramůSlanina vepřová
 - 80gramůPetržel kořen
 - 80gramůMrkev kořen
 - 80gramůCeler bulvový
 - 100gramůCibule
 - 50gramůMáslo čerstvé
 - 50gramůSádlo škvařené
 - 800mililitrůVoda pitná
 - 80mililitrůOcet vinný
 - 1gramBobkový list
 - 12gramůSůl
 - 2gramyNové koření celé
 - 1gramTymián sušený
 - 2gramyJalovec
 - 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
 - 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
 - 25gramůHořčice
 - 5mililitrůCitronová šťáva
 - 600gramůKnedlík kynutý
 - 2gramyPepř černý celý
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
789 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
33 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Srnčí maso odblaníme, slaninu nakrájíme na klínky a srnčí kýtu slaninou prošpikujeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, mrkev, celer a petržel nastrouháme nahrubo. V pekáčku rozehřejeme sádlo s máslem, přiložíme srnčí maso a ze všech stran zprudka osmahneme. Přisypeme cibuli, zpěníme, podlijeme vodou, octem, osolíme, okořeníme jalovcem, novým kořením, bobkovým listem, celým pepřem, tymiánem, přidáme strouhanou zeleninu, pekáček vložíme do trouby a pečeme při střední teplotě téměř doměkka. Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, z pekáčku vyndáme celé koření, ve smetaně rozmícháme mouku a nalijeme do pekáčku, dobře rozmícháme, přidáme 1 lžíci hořčice, dochutíme citronovou šťávou, vrátíme do omáčky plátky masa a dopečeme.
 - 2Maso upravíme na talíře, doplníme houskovým knedlíkem a přelijeme smetanovou omáčkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.