Staropolský bigos

120 min.
Polsko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
34 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Všechny druhy masa opláchneme a nakrájíme na drobné nudle.
  • 2
    Na 2/3 tuku zpěníme cibuli nakrájenou na drobno, vložíme nakrájené hovězí maso, krátce osmahneme, osolíme, opepříme a zalijeme malým množstvím vody. Pod poklicí dusíme doměkka.
  • 3
    V polovině dušení přidáme vepřové maso a uzený bůček a vše doměkka dusíme.
  • 4
    Kysané zelí propláchneme, necháme okapat a překrájíme.
  • 5
    Z druhé části tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, přidáme rajčatový protlak, zalijeme vlažnou vodou, rozmícháme a krátce povaříme.
  • 6
    Potom přidáme kysané zelí a houby, které jsme propláchli, namočili a překrájeli. Dále přidáme cukr, bobkový list, třený česnek se solí, mletý pepř a majoránku. Vše dusíme, až je zelí téměř měkké.
  • 7
    Potom přidáme podušené maso, oloupanou a na kolečka nakrájenou klobásu osmahnutou na části tuku, promícháme a vše podusíme.
  • 8
    Nakonec přilijeme červené víno a ještě krátce podusíme.
  • 9
    Staropolský bigos podáváme na keramických talířích nebo miskách, je možné podávat jej v kotlích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.