Steaky ze svíčkové s rajčaty a olivami
30 min.
Ingredience
- 800gramůBrambory
 - 60gramůCibule
 - 2stroužkyČesnek
 - 380gramůRajčata
 - 60gramůOlivy černé
 - 1lžičkaCukr krupice
 - 4špetkyOregano sušené
 - 2špetkySůl
 - 2špetkyPepř černý mletý
 - 2litryVoda pitná
 - 600gramůHovězí svíčková
 - 30mililitrůOlej olivový
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
9 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, pokrájíme na menší kusy a vložíme do hrnce s osolenou vodou. Cibuli a česnek zbavíme slupek, pokrájíme na drobné kousky, rajčata omyjeme, pokrájíme na drobné kostičky.
 - 2Brambory uvaříme do měkka, poté slijeme. Rozšťoucháme je na kaši, přidáme mléko, máslo, dochutíme solí a pepřem. Polovinu oleje rozpálíme na pánvi, přidáme cibuli a česnek, smažíme 3 minuty, vmícháme rajčata, olivy a cukr, smažíme na mírném plameni 4 minuty. Dochutíme solí, pepřem a oreganem. Zbytek oleje rozpálíme v druhé pánvi, osmažíme na něm steaky po dobu cca 4 minut z každé strany. Maso servírujeme přelité rajčatovou omáčkou se šťouchanými bramborami.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.