Středomořský bramborový salát
50 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 800gramůBrambory
- 1kusBobkový list
- 1kusKapie
- 20gramůPetržel - nať
- 60mililitrůOlej olivový
- 40mililitrůOcet vinný
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 20gramůBazalka
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
286 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
16 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce v mírně osolené vodě s bobkovým listem, ještě teplé oloupeme a necháme vychladnout. Do uzavíratelné nádoby si připravíme ingredience na zálivku (citronová šťáva, ocet a olej), vše dokonale protřepeme a nalijeme do mísy. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, brambory, očištěnou kapii nakrájenou na kolečka, olivy, nasekanou bazalku a petrželku.
- 2Promícháme a necháme uležet v pokojové teplotě asi hodinu. Nakonec povrch ozdobíme listy bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.