Suflé s čedarem
70 min.

Ingredience
- 250mililitrůMléko polotučné
- 1kusBobkový list
- 60gramůCibule
- 5kusůHřebíček
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 6kusůVejce slepičí
- 2lžíceHořčice
- 400gramůSýr Čedar
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
636 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
50 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
700 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vlijeme mléko, přidáme bobkový list, cibuli s hřebíčky a 2 minuty povaříme. Odstavíme, zakryjeme a necháme 20 minut vyluhovat. Mléko přecedíme, osolíme a opepříme.
- 2Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mouku a průběžně promícháváme, 1 minutu pražíme. Přimícháme mléko, přivedeme k varu a mícháme dohusta. Potom ještě 10 minut zvolna povaříme a dáme na 10 minut chladit.
- 3Rozkvedláme žloutky a vmícháme je do vychladlé bílé omáčky. Přimícháme hořčici a většinu čedaru, 30 g odložíme stranou.
- 4Z bílků ušleháme pevný sníh. Vmícháme jej zlehka a postupně do sýrové omáčky,nejdříve 1-2 lžíce, potom zbytek.
- 5Zapékací nákypovou mísu dobře vymažeme máslem a připravenou lehkou hmotu do ní rozetřeme. Posypeme zbylým sýrem a 30 minut pečeme
- 6v horní části předehřáté trouby při 180 °C.
- 7Suflé ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.