Sušená pizza
20 min.
Ingredience
- 250gramůLněné semínko
 - 50gramůDýňová semínka
 - 50gramůSemínka slunečnicová loupaná
 - 4kusyRajčata
 - 1kusCibulka lahůdková
 - 2stroužkyČesnek
 - 1kusPaprika oranžová
 - 1kusChilli paprička
 - 2lžíceVoda pitná
 - 2lžičkyOregano čerstvé
 - 2lžíceKvasnicové vločky
 - 3kusyRajčata sušená Bio
 - 0,5lžičkaSůl
 - 0,5lžičkaPepř 4 barev
 - 0,5lžičkaKmín římský
 
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1026 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
78 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
40 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Den předem namočíme do misky 200g světlých lněných semínek a 50g dýňových semínek.
 - 2Omytá, na kousky pokrájená čerstvá a sušená rajčata, dáme do mixéru. Očistíme lahůdkovou cibulku, bílou část pokrájíme nadrobno, zelenou na tenké kroužky. Oloupané stroužky česneku posekáme nadrobno, masitou oranžovou papriku a chilli papričku omyjeme pokrájíme je na kousky.
 - 3Namočená semínka v sítu promyjeme pod tekoucí vodou, okapané dáme do mixéru spolu s pokrájenou bílou částí cibulky, česnekem a 2 lžícemi vody. Vše rozmixujeme na husté pyré, které dáme do mísy. 1/3 pyré odložíme do misky, do ostatního pyré zamícháme slunečnicová loupaná semínka (50g) a nenamočená lněná semínka (50g). Promícháme, podle chuti osolíme, přidáme pepř, římský kmín sušené oregáno a znovu vše důkladně promícháme.
 - 4Kulatou formu na pizzu vyložíme pečícím papírem, na něj vzniklé těsto rozetřeme na placku o síle asi 1cm a vložíme ho do horkovzdušné trouby. Těsto předem ostrým nožem nakrájíme na trúhelníky, aby se po usušení dalo lehce nalámat.
 - 5Pizzové těsto sušíme přibližně 5 hodin při nejnižší teplotě, troubu si necháme otevřenou přibližně na šíři ruky. Pak těsto potřeme 1/3 pyré, posypeme ho zelenou částí cibulky a místo sýru posypeme těsto kvasnicovými vločkami. Pak pizzu sušíme ještě 1 hodinu.
 - 6Po usušení pizzu nalámeme a hned podáváme. Je šťavnatější, než sušené krekry.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.